Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar

15. ožujka 2023.

DVIJE ČAROBNE RIJEČI – ZABLUDA I ISTINA O DEBLJINI

Pozdravno pismo

Poštovani,
VII Konferencija o debljini bit će posvećena znanjem i rasporedom mladim ljudima, koji znaju i žele mijenjati paradigme društva i pomoći sebi i svojim vršnjacima. Oni tako mogu doprijeti do 36% debelih građana Republike Hrvatske i smanjiti porast debljine slijedeće desetljeće. Ovogodišnja konferencija održati će se u suradnji s Domom zdravlja Zagreb Centar, Domom zdravlja Zagreb Zapad, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zakladom Hrvatska kuća srca, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Medicinskom školom Vrapče, Sveučilištem u Zagrebu i Hrvatskim katoličkim učilištem.

Uz naše uvažene stručnjake koji svake godine sudjeluju na konferenciji o debljini ove godine bi istaknuli kao važne predavače liječnike obiteljske medicine i medicinske sestre koji će nas poučiti što činiti s obzirom da je debljina bolest koja se do sada nije na svim razinama medicinskog pristupa, ozbiljno tretirala i liječila. Uz njih u radu konferencije sudjelovati će i osobe koje su različitim metodama mršavile i debljale se.

Tijekom VII konferencije o debljini veseli nas aktivno sudjelovanje studenata medicinskog fakulteta i učenika medicinskih škola. Njihova predstavljanje rješenja “za debljinu putem različitih ideja i aplikacija” koje bi bile “prva pomoć mladima i svima onima koji se služe društvenim mrežama”.

Pozivam Vas da nas podržite u našem radu i sudjelujete na VII konferenciji o debljini.

Sonja Njunjić
Predsjednica udruge za prevenciju prekomjerne težine

Teme

  • Debljina, što o njoj mislimo? Je li problem i kako ga staviti pod kontrolu?
  • Je li potrebno liječenje (barijatrijska kirurgija ili lijekovi)
  • Dužnost liječnika nakon dijagnoze E66 je uskladi sve metode liječenja
  • 100% demistificirati i destigmatizirati bolest debljine kod svih uzrasta

Posebne aktivnosti

Od 13.03. do 17.03. 2023. u Domu zdravlja Zagreb Centar, Martićeva 63 a, održati će se pregledi u Savjetovalištu za prehranu Grada Zagreba gdje će se izmjeriti i dijagnosticirati status debljine. Uz asistenciju učenika Medicinske škole Vrapče zainteresirani građani moći će kontrolirati kolesterol i šećer u krvi te izmjeriti krvni tlak. Ova aktivnost će se provoditi i u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Povodom hrvatskog dana osvještenosti o debljini Dom zdravlja Zagreb Zapad organizirati će izmjeru plućnog kapaciteta.

U nastavku možete naći preliminarni program kao i mogućnosti sponzorstva.

Dokumenti i prilozi

Prijavni obrazac

Lokacija