9. simpozij Praktična primjena 3D ultrazvuka u ginekologiji i opstetriciji

 • Datum

  25. - 26. 4. 2024.

 • Lokacija

  Park Plaza Belvedere, Pula

POZDRAVNO PISMO

U Medulinu 25. – 26. travnja 2024. održat će se ultrazvučni simpozij Praktična primjena trodimenzionalnog ultrazvuka u ginekologiji i opstetriciji. Simpozij se tradicionalno dešava jedanput godišnje u mjesecu travnju ili svibnju od 2013. godine.

S obzirom na organizacijski ustroj, originalnost dijagnostičkih prezentacija i jednostavnu komunikaciju sa svakim polaznikom, simpozij je jedinstveni edukacijski skup.

Voditelj i predavači su eksperti s dugogodišnjim iskustvom za primjenu trodimenzionalnog ultrazvuka u ginekologiji i opstetriciji. Prosječan broj polaznika simpozija je oko 40, a što je idealan broj s obzirom na praktični dio nastave.

Simpozij je strogo podijeljen na ginekološki i opstetrički dio. Prvi dan je tradicionalno ginekološki. Teoretska predavanja i vježbe su podijeljeni u istom vremenskom omjeru. Ginekološke vježbe se odvijaju simulacijom pregleda putem kompjuterskog 4D view programa. Opstetrička pregledavanja su na trudnicama između 20-og i 30-og tjedna gestacije. Svaki polaznik simpozija na stolu ima vlastiti laptop. Različiti načini trodimenzionalnog ulltrazvučnog pregledavanja su pohranjeni unutar softerskog programa 4D view. Tijekom vježbi predavači i instruktori pomažu polaznicima u aktivaciji pohranjenih trodimenzionalnih volumena, prikazivanju i mjerenjima. Vježbe na trudnicama su u spektru od osnovnog 2D real-time prikaza djeteta do složenog 3D pregledavanja fetalnog srca i mozga.

Simpozij je jedinstveno mjesto gdje se zajednički nalaze predstavnici proizvođača ultrazvučnih uređaja, marketinška distribucija i klinički eksperti. S obzirom na opisano zajedništvo, podijeljenost ginekologije i opstetricije, te naglasak na praktičnim vježbama, ovaj stručni događaj je poseban u odnosu na slične skupove. Na njemu su redovito predstavljeni najmoderniji ultrazvučni uređaji iz GE Healthcare produkcije.

Naše sljedeće okupljanje u Medulinu bit će jubilarni deseti skup o trodimenzionalnom ultrazvuku u ginekologiji i opstetriciji od 2013. godine. Do sada smo održali osam simpozija i jedan kongres.

Recept našeg dugogodišnjeg postojanja je vrlo jednostavan, a sastoji se od demonstracije modernih trodimenzionalnih ultrazvučnih tehnologija, predavanja na sveučilišnoj razini, praktičnih vježbi i profesionalnog odnosa prema svakom polazniku.

Voditelj simpozija
“Praktična primjena trodimenzionalnog ultrazvuka u ginekologiji i opstetriciji”
doc. dr. sc. Albert Despot

OPĆE INFORMACIJE

ORGANIZATORI / PARTNERI SIMPOZIJA

 • Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstericiju – ogranak Rijeka – Pula
  (Društvo je u sastavu Hrvatskog liječničkog zbora, podružnice Rijeka)
 • OB Pula, Služba za ginekologiju i opstetriciju

BODOVANJE
Simpozij će biti bodovan na temelju Pravilnika o trajnom usavršavanju Hrvatske liječničke komore. Svi sudionici simpozija s plaćenom kotizacijom, koji su odslušali predavanja i sudjelovali u praktičnom djelu, dobit će verificiranu potvrdu o sudjelovanju.

SMJEŠTAJ U HOTELU PARK PLAZA BELVEDERE ****
Sudionici mogu rezervirati smještaj putem web stranica arenahotels.com ili putem email adrese info@arenahotels.com

REGISTRACIJA

Cjenik kotizacija

Kotizacija liječnik specijalist do 31. ožujka 2024. 360 €
Kotizacija liječnik specijalist do 1. travnja 2024. 390 €
Kotizacija specijalizant 180 €

Kotizacija uključuje sudjelovanje u svim aktivnostima Simpozija (predavanja i radionice), radne materijale, kavu i ručak prema programu, certifikat i bodove za sudjelovanje. Ograničen broj prijava.

Kotizacija za sudionike uključuje: nazočnost na stručnom i društvenom programu Kongresa, kongresne materijale, bodove stručnih komora.

KONTAKTI

Informacije o tehničkoj organizaciji

Prijave za sudjelovanje, rezervacija smještaja, plaćanje kotizacija i smještaja, informacije za izlagače, oglašivače i sponzore, tehnička organizacija:

Kongresna agencija

Vivid Original logo

 • Ulica kralja Zvonimira 44, HR-10000 Zagreb, Hrvatska
 • Kontakt osoba: Maja Orsag
 • M +385 1 48 21 193
 • @ maja@contres.hr
3duzv-portfolio
Nazad